Početna stranica » Drugi val koronavirusa? Oslobodi se!

Drugi val koronavirusa? Oslobodi se!

170 pregleda

Otkrijte najveću utjehu kada napokon prepoznate svoju krhkost.

Iako teška, ova je godina jedinstvena po mnogočemu jer nam je omogućila da napokon shvatimo da je naš život u potpunosti ranjiv. Ako postoji i jedna stvar koju smo zaboravili i sada je se treba nužno sjetiti, onda bi to zasigurno bila naša krhkost. Dugo smo željeli skrivati stvarnost, trudili smo se postići rezultate, ciljeve i biti nepobjedivi. Postali smo sve konkurentniji.

Bila je to laž

Već smo naviknuli na svijet pun snage, uvjereni u znanost i tehnologiju, ponosni što smo nadvladali poteškoće koje nisu mogli naši preci. Misliti da u 21. stoljeću moramo očekivati čudo, bojeći se da će glasnik smrti ući u naše domove i lišiti nas voljene osobe, bilo je nešto što je potpuno nestalo iz naših kalkulacija. Mislili smo da smo nepobjedivi. Vjerovali smo da će nam životi trajati najmanje 80 godina. A onda smo otkrili da ne možemo biti sigurni postoji li sutra.

Vjerovali smo da ljudi pripadaju nama, da ih možemo posjedovati, u najboljem slučaju usrećiti ih, a sada postajemo svjesni da bez njih možemo ostati u bilo kojem trenutku. Sve smo više izloženi činjenici da bismo se za nekoliko mjeseci mogli naći u istoj situaciji suočeni s još smrtonosnijim virusom.

Beskorisno je pretvarati se jer nalazimo se u jednom inflacijskoj točki povijesti. Ovo nije ni rat da bismo se mogli pobuniti, pokušati srušiti vladu, glasati za drugu većinu, čekati dolazak saveznika. Nemamo oružje ili obranu koja nas može zaštiti od ovoga nevidljivoga neprijatelja koji bi se u svakom trenutku mogao vratiti kako bi poremetio našu ekonomiju i uništio naše zdravlje.

Istina koja oslobađa

Napokon se možemo suočiti s istinom: krhki smo, bespomoćni, slabi. Život prolazi. Možemo ga samo iskoristiti dok postoji da budemo i živimo. Ova nas istina oslobađa jer nas uči živjeti s nadom i očekivanjima koji su položeni u Onoga koji nas je stvorio. Na kraju ćemo se naučiti živjeti od onoga što je najvažnije, izabrati ono što nas čini sretnima, bez očekivanja i stvaranja slika u glavi kako se zaštititi. Znat ćemo da ništa neće trajati zauvijek. I tada će naš život biti u redu bez obzira na sve. Krhki smo, nevjerojatno krhki. To je istina, a sloboda da tu istinu priznamo naša je najveća utjeha.