Početna stranica » Dječje ljeto u župi Novi Šeher

Dječje ljeto u župi Novi Šeher

679 pregleda

Svako jutro kad bi roditelji ponovno dovodili svoju djecu napominjali su kako su djeca oduševljena ovim kampom i kako su i kod svojih kuća prezentirali sve što su naučili i doživjeli tijekom dana

U župi Novi Šeher, od 27. do 30. srpnja ove godine, održano je dječje ljeto pod sloganom “Zaista, kažem vam, ako se ne obratite i ne postanete kao djeca, nećete ući u kraljevstvo nebesko. Tko god se dakle ponizi kao ovo dijete, taj je najveći u kraljevstvu nebeskom. I tko primi jedno ovakvo dijete u moje ime, mene prima” (Mt 18,1-5, 10, 12-14). U kampu se ove godine okupio rekordan broj od 145 djece uzrasta od četiri do četrnaest godina. Dječije ljeto su vodili i animirali framaši župe Novi Šeher zajedno sa svojim duhovnim asistentom i župnikom fra Josipom Jukićem.

Prvog dana dvorište crkve u Novom Šeheru je naprosto oživjelo. Ovaj susret kao i sve druge, započinjali smo molitvom držeći se za ruke i time pokazujući zajedništvo. Nakon molitve uslijedile bi radionice o Sv. Franji Asiškom, plesovi i nadasve zanimljive igre. Ručak su pripravljali naši vrijedni framaši.

Svako jutro kad bi roditelji ponovno dovodili svoju djecu napominjali su kako su djeca oduševljena ovim kampom i kako su i kod svojih kuća prezentirali sve što su naučili i doživjeli tijekom dana.

Vrhunac i završetak kampa proslavili smo svetom misom koju je predvodio naš župnik fra Josip koji nas je još jednom u svojoj propovijedi ohrabrio i potaknuo da budemo dobri vjernici a to znači i dobri i odgovorni ljudi. Nakon mise, sva su djeca okupljenoj župnoj zajednici prezentirala sve što su naučila tijekom četiri dana. Obećali smo jedni drugima da ćemo se i u većem broju okupiti sljedeće godine.

(Ivona Perković)