Početna stranica » Dječak podsjetio Papu na malenost

Dječak podsjetio Papu na malenost

103 pregleda

Nijemi dječačić koji je u srijedu tijekom opće audijencije umaknuo majci te trčao po podiju ispred Pape i biskupa Georga Gänsweina, uspio je za ruku povući i pripadnika Švicarske garde te osvojio simpatije prisutnih. Uspio je proći sve sigurnosne prepreke, no za njim je na podij istrčala majka nastojeći ga odvući natrag u publiku te pritom kazala Papi da su podrijetlom iz Argentine.

Sveti Otac kazao joj je neka pusti sina da nastavi trčkarati po podiju, a potom se uz smiješak približio biskupu Gänsweinu te mu tiho rekao: “Argentinac je. Oni su nedisciplinirani.” 
Potom je ozbiljno nastavio, obraćajući se mnoštvu: “Ovaj dječak ne može govoriti. Nijem je. No u stanju je komunicirati. On komunicira.” 

“I zbog nečega me potaknuo na razmišljanje: ovaj dječak je slobodan…, nedisciplinirano slobodan”, dodao je, izazvavši smijeh prisutnih hodočasnika. “Zapitao sam se jesam li i ja tako slobodan pred Bogom. Jer Isus je od nas tražio da budemo slobodni poput djece. Zatražimo milost Božju da se ovome dječaku vrati dar govora”, dodao je Sveti Otac.

Čini se da je u jednom trenutku dječakova sestra pokušala povući ga s pozornice, ali joj nije uspjelo. Umjesto toga, mali Argentinac nastavio se igrati, čak unatoč naporima Papinih zaštitara.

Pogledajte video prilog: