Početna stranica » Dijamantna sveta misa fra Gabrijela Tomića

Dijamantna sveta misa fra Gabrijela Tomića

437 pregleda

U Žitačama, 26. kolovoza 2023. godine, fra Gabrijel Tomić je slavio sv. Misu zahvalnicu za 60 godina svećeništva u služenju Bogu i ljudima

U koncelebraciji je bilo 19 svećenika te biskup Pero Sudar, koji je uputio prigodnu propovijed „dijamantnom jubilarcu” fra Gabrijelu. Sviranje i pjevanje u sv. Misi animirao je župnik iz Brestovskog, fra Mirko Majdandžić sa župnim tamburaškim sastavom župe Brestovsko.  Sv. Misi prisustvovali su fra Gabrijelovi rođaci, prijatelji i vjernici župa Žitača i Neretvice, prenosi FIA.

Ovom prilikom, fra Gabrijel je održao govor i uputio riječi zahvale: „Hvala dragom Bogu koji me je pozvao u redovnički i svećenički život, vodio me svojim milostima, pratio me kroz sve dane moga življenja, od rođenja do danas! Hvala Isusovoj i mojoj duhovnoj Majci – Blaženoj Djevici Mariji!”

Na koncu sv. Mise, u ime sestara Klarisa iz Brestovskog, fra Nikica Vujica pročitao je čestitku fra Gabrijelu te mu uručio sliku Srce Isusovo, koju je za ovu prigodu naslikala klarisa s. Martina Primorac, a potom je fra Mirko Majdandžić pročitao i uz gitaru otpjevao pjesmu, koju je ovim povodom napisala i uglazbila klarisa s. Janja Dragičević.