Početna stranica » Dan posvećenog života u banjolučkoj prvostolnici

Dan posvećenog života u banjolučkoj prvostolnici

126 pregleda

Na blagdan Svijećnice, 2. veljače, redovnici i redovnice Banjolučke biskupije obilježili su Dan posvećenog života. Susret je započeo okupljanjem u prostorijama biskupskog ordinarijata. Prva točka programa bila je predavanje mons. fra Marka Semrena, pomoćnog biskupa banjolučkog. U svom predavanju biskup fra Marko osvrnuo se na ulogu redovnika u sinodalnom putu ove biskupije.

Nakon predavanja bila je prigoda za sakrament svete ispovijedi. Neposredno prije svete mise u 18 sati, u holu ordinarijata upriličen je obred blagoslova svijeća, nakon čega su se sudionici u tradicionalnoj procesiji svjetla uputili na svetu misu u katedralu.

Svečano misno slavlje predslavio je biskup fra Marko u koncelebraciji s tajnikom katedrale vlč. Perom Ivanom Grgićem te samostanskim i župnim vikarom fra Tomislavom Svetinovićem. Na misnom slavlju okupilo se 60-ak vjernika. U svojoj propovijedi biskup se osvrnuo na evanđelje sv. Luke koje govori o događaju prikazanja Gospodnjega u hramu, a na kraju mise svim redovnicima i redovnicama je čestitao njihov dan.