Početna stranica » Čudesno ozdravljenje za kanonizaciju Franje i Jacinte

Čudesno ozdravljenje za kanonizaciju Franje i Jacinte

178 pregleda

Za proglašenje svetim u Katoličkoj Crkvi potrebna su dva čuda izmoljena po zagovoru neke osobe. Donosimo svjedočanstvo o čudu ozdravljenja dječaka Lucasa, koje je dovelo do kanonizacije fatimskih vidjelaca Jacinte i Franje Marto.

Nedavno su dvoje Brazilaca govorili o čudesnom ozdravljenju svoga sina. „Dana 3. ožujka 2013., nešto prije 20 sati, naš sin Lucas igrao se sa svojom sestrom i pao je kroz prozor s oko 6 metara visine. Glavom je udario o pod, pretrpjevši ozbiljne povrede mozga. Zbog ozbiljnosti problema premješten je iz Jurande u Campo Mourao u Parani. Kad smo onamo stigli, Lucas je bio u komi. Srce mu je dvaput prestalo kucati, a uz to su ga žurno operirali”, pojasnio je otac João Batista. On i njegova supruga Lucila Yurie svjedočili su sa suzama o tom događaju tijekom tiskovne konferencije u Svetištu Gospe Fatimske uoči dolaska pape Franje, koji je 13. svibnja, uz 100. obljetnicu Fatimskih ukazanja, svetima proglasio vidioce Jacintu i Franju.

Ovaj bračni par zatim je počeo moliti Isusu i Gospi Fatimskoj, koju posebno časti. „Sljedećeg dana nazvali smo karmelićanke u Campo Mourou, kako bismo ih zamolili da mole za dječaka. No zbog vremena šutnje koju samostan opslužuje, redovnice nisu zaprimile ovu molbu. Lucasovo se stanje pogoršalo tijekom sljedećih dana. Tri dana nakon nesreće doktori su nam rekli da su šanse da dječak preživi male, a ako bi se to i dogodilo, njegov bi oporavak bio vrlo spor i vjerojatno bi se morao nositi s ozbiljnom invalidnošću, možda čak u vegetativnom stanju”, rekao je otac.

„Dana 7. ožujka ponovno smo nazvali karmelićanski samostan. Ovaj put su sestre zaprimile našu molbu. Jedna je od njih otrčala pred relikvije blaženog Franje i Jacinte, koji su bili odmah pokraj tabernakula, i počela moliti: ‘Pastiri, spasite ovog dječaka, koji je dijete kao i vi.’ Pozvala je zatim i druge sestre da mole zagovor pastira. To su i učinile. Isto tako, i moja je obitelj počela moliti male pastire, a dva dana poslije, 9. ožujka, Lucas se probudio i počeo govoriti, čak se raspitivao o svojoj sestri. Lucasa su s odjela za intenzivnu njegu premjestili 11. ožujka, a nekoliko dana poslije otpustili su ga iz bolnice. Otada je Lucas sasvim dobro i nema nikakvih posljedica. Jednako je inteligentan kao prije nesreće, isto je dijete, sve je isto”, potvrdio je Batista i dodao: „Liječnici, među kojima je bilo i nevjernika, rekli su da je njegov oporavak bez objašnjenja.”

Lucasovi roditelji izrazili su zahvalnost liječnicima koji su brinuli za njihovog sina i postulatoru kauze za proglašenje svetima malih pastira za svu brigu koju je pokazao tijekom procesa. Najveću zahvalnost daju Bogu: „Zahvaljujemo Bogu za Lucasovo ozdravljenje. Svi znamo, vjerujemo svim srcem, da je ovo čudo dobiveno po zagovoru malih pastira Franje i Jacinte. Vrlo smo radosni što je ovo čudo dovelo do njihova proglašenja svetima, a osjećamo posebno prijateljski blagoslov ovo dvoje djece, koja su pomogla našem djetetu i koja sad pomažu našoj obitelji.”

Video tiskovne konferencije pogledajte ovdje.