Početna stranica » Cheesecake s jagodama

Cheesecake s jagodama

227 pregleda

Tko se ne voli rashladiti slasnom kriškom torte od sira u topao dan? Iskoristite sezonu jagoda i napravite jednostavni cheesecake iz čaše koji će biti gotov za čas.

Sastojci za dvije osobe: 
125 grama sira mascarpone 
150 grama jagoda 
4 tvrda keksa 
1 limun 
1 žlica kristalnog šećera
2 žlice šećera u prahu 
1 žlica maslaca 

Priprema: 
1. U loncu zagrijte očišćene jagode, kristalni bijeli šećer i jednu žlicu limunovog soka. Miješajte dok se šećer ne rastopi, a jagode ne omekšaju. Za to će vam biti potrebno tri do četiri minute. 

2. Zdrobite kekse u fini prah i pomiješajte ih s otopljenim maslacem. 

3. Rasporedite dobivenu smjesu na dvije čaše, i utisnite je na dno. 

4. Nježno izmiješajte sir mascarpone, preostali limunov sok i šećer u prahu. 

5. Preko keksa stavite sirnu kremu, a preko kreme umak od jagoda. Poslužite odmah!

Dobar tek!