Početna stranica » Bivšem mužu je darovala bubreg

Bivšem mužu je darovala bubreg

129 pregleda

„Nisam mogla dozvoliti da moja djeca ostanu bez oca.”

Kada se supružnici rastanu, većina stručnjaka savjetuje da nastave suradnju kao roditelji. Čak i ako njihova veza više ne funkcionira i oni se odluče krenuti u različitim životnim smjerovima, važno je da zajedno rade na odgajanju svoje djece.

Dan Pyatt i Kelly Hope razvedeni su već pet godina i unatoč tomu, Kelly je svojoj obitelji dala izvrsnu lekciju o ljubavi. Naime, kada je otkrila kako je njezinu bivšem mužu Danu potrebna transplantacija bubrega kako bi preživio, ona se odlučila prijaviti kao donator. U londonskoj bolnici liječnici nisu mogli vjerovati u ono što čuju jer nikada prije nisu vidjeli nekoga kako donira bubreg svome bivšem supružniku.

Dan i Kelly imaju dvije kćerke, Jeanie (11) i Billie (16), a Kelly je rekla kako je spremna donirati svoj bubreg zbog njih. „Iako više nismo zajedno, ne mogu dozvoliti da moja djeca ostanu bez oca”, izjavila je u jednom medijskom razgovoru.

Iz bolnice su dugo tražili darovatelja i nisu pronašli niti jednoga kompatibilnoga. Međutim, rezultati testova koje je uradila Kelly pokazali su nadu kako će ona biti uspješan darovatelj, iako su njihove krvne grupe bile nespojive. Uskoro je uspješno obavljena operacija nakon koje su oboje dobroga zdravlja, a Kelly je bila u fokusu medija zbog svoga odnosa prema bivšem mužu i ljubavi prema svojoj djeci. Kelly objašnjava: „Bez obzira na to što više nismo u braku, mi smo i dalje obitelj i morala sam učiniti ovu žrtvu upravo za obitelj.”

Inače, Kelly i Dan su prijatelji od svoje 11-e godine, vezu su započeli u 18-oj godini, a vjenčali se u 31-oj. Usprkos njihovu razvodu, ostali su prijatelji. Kelly je već dugo vremena bila svjesna Danove zdravstvene situacije jer mu je ubrzo nakon vjenčanja dijagnosticirana neizlječiva bolest bubrega. Liječnici su već tada upozorili da će mu u roku od 10 godina biti potrebna transplantacija kako bi preživio.

Njih dvoje su se tijekom godina razveli zbog različitih okolnosti, uključujući i poslovni raspored te osobne prioritete, a situacija kod kuće postala je nezdrava za sve, osobito za djecu zbog čega je par donio odluku da se razvedu.

Transplantacija bubrega ojačala je njihovu prijateljsku vezu, te vjeruju kako je za njih najvažnija sreća i sigurnost njihovih kćeri. U tom duhu su odlučili obilježit uspjeh operacije otputovavši na obiteljski odmor u Pariz za Božić. „Svi su nam prije putovanja rekli: ‘Sigurno ćete se sada vratiti zajedno.’ Ali to nas je zbližilo na drugačiji način”, kaže Kelly.

Bez obzira na to hoće li ponovno biti zajedno ili ne, Kelly je pokazala jasne i konkretne znakove svoje ljubavi prema Danu koji kaže: „To je bio uistinu nesebičan čin. Stavila je vlastiti život na crtu kako bi spasila moj i zato će Kelly zauvijek biti moj junak.”