Početna stranica » Zlatna misa fra Blažena Lipovca

Zlatna misa fra Blažena Lipovca

153 pregleda

Pod geslom „Gospodin je moja snaga, moja pjesma”, u subotu, 28. kolovoza, 50 godina svećeništva proslavio je fra Blažen Lipovac u svojoj rodnoj župu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Koraću u Bosanskoj Posavini.

Uz zlatomisnika svetu misu suslavilo je dvadesetak svećenika, a pozdravnu riječ na početku uputio je župnik fra Ivan Marić, derventski dekan. Kako iz zdravstvenih razloga nije mogao sudjelovati na slavlju, homiliju pomoćnog banjolučkog biskupa mons. Marka Semrena pročitao je plehanski gvardijan fra Anto Tomas. Svečano misno slavlje pjevanjem je uveličao zbor župe sv. Josipa iz Gornje Dubice predvođen dirigenticom Đurđicom Pavlović.

Fra Blažen je na kraju svete mise zahvalio Gospodinu na svim darovima, a posebno na daru ljubavi. Zahvalio je svima koji su na bilo koji način doprinijeli u pripremi ovoga veličanstvenog slavlja.

Fra Blažen je rođen 29. studenog 1944. u Koraću kao zadnje od šestero djece svojih roditelja, oca Šandora i majke Lucije rođ. Stjepanović. Živeći u franjevačkoj župi redovito je sudjelovao na misi te je tako i osjetio poziv kojemu se odazvao i krenuo putem franjevaštva. Nakon završene gimnazije u Slavonskom Brodu, 1963. dolazi u Visoko gdje je 1965. obukao franjevački habit. Svečane zavjete položio je u Sarajevu 1969. Za svećenika je zaređen 1971. u Sarajevu, a iste godine, 1. kolovoza, slavio je svoju Mladu misu u Koraću.