Početna stranica » Završetak svibanjske pobožnosti za mir u Orašju

Završetak svibanjske pobožnosti za mir u Orašju

121 pregleda

Svakodnevno tijekom mjeseca svibnja u večernjim satima u župnoj crkvi blaženog Alojzija Stepinca u Orašju održavala se svibanjska pobožnost koja je obuhvaćala molitvu krunice, duhovna razmatranja iz knjižice „Nasljeduj Mariju“, litanije, marijanske pjesme te na koncu svetu misu.

U utorak, 31. svibnja, kada se ujedno slavi i blagdan Pohoda Blažene Djevice Marije, svečanom svetom misom uz prigodnu propovijed završile su ovogodišnje svibanjske pobožnosti. Slavlje je predvodio župnik fra Bono Kovačević, koji je u svojoj propovijedi posebno istaknuo: „Prigodom Marijina posjeta Elizabeti i rođenja Ivana Krstitelja, u Ain Karimu su nastale dvije najljepše biblijske pjesme: Magnificat (Veliča) i Benedictus (Blagoslovljen), kojima Crkva već stoljećima u božanskom časoslovu pjeva jutarnju i večernju hvalu Bogu.”

Pobožnost je započela prije večernje svete mise devetnicom Duhu Svetom koju su predvodili najmlađi vjeroučenici ove župe.

Prije završnog blagoslova djeca su s cvijećem u rukama pred Marijinim kipom izrekla recital: „Pred tvoj kip smo danas stali”. Posebno su izrekli molitvu za mir riječima: „A mi, mali, djeca tvoja, ovdje smo se okupili da bi se srcem svojim žarko mir svem svijetu izmolili.”

Na kraju mise župnik se u ime župljana zahvalio svima koji su se okupljali kroz ovaj mjesec, posvećen nebeskoj Majci, našoj velikoj zagovornici. Posebno se zahvalio vjernicima koji su zajedno s djecom kroz ovaj mjesec predmolili krunicu i tako uvodili u moljenje ove drage molitve.