Početna stranica » Započelo slavlje Provincijskog kapitula Bosne Srebrene

Započelo slavlje Provincijskog kapitula Bosne Srebrene

129 pregleda

Dana 25. travnja, na blagdan sv. Marka Evanđelista, na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu započelo je slavlje Provincijskog kapitula 2022. Franjevačke provincije sv. Križa – Bosne Srebrene. Kapitul će trajati do 30. travnja 2022. godine. Na ovom Kapitulu bit će izabrana nova Uprava Provincije.

Slavlje Kapitula započelo je jutarnjom svetom misom u 08:30 sati u oratoriju Franjevačke teologije koju je predslavio mons. Tomo Vukšić, nadbiskup vrhbosanski, u zajedništvu s fra Božom Vuletom, generalnim vizitatorom, fra Jozom Marinčićem, provincijalom Bosne Srebrene i 55 svećenika kapitularaca.

Nakon slavlja svete mise započeo je radni dio Kapitula koji će trajati sve do subote, 30. travnja, u okviru kojega će se kroz devetnaest plenarnih sjednica raspravljati o gorućim stvarima važnima za sadašnji život Provincije te kako na odgovarajući način odgovoriti na buduće izazove s kojima se ova franjevačka zajednica suočava. Tijekom Kapitula, pod presjedanjem generalnog vizitatora, ujedno će biti izabrana nova provincijska Uprava.