Početna stranica » Započele Franjevačke pučke misije u Livnu

Započele Franjevačke pučke misije u Livnu

139 pregleda

U nedjelju, 28. listopada, večernjom svetom misom u 18:00h započele su franjevačke pučke misije u župi Svih svetih u Livnu.

U koncelebraciji s domaćim svećenicima, pristiglim svećenicima – misionarima, svetu misu je predvodio fra Slavko Topić, pučki misionar i gvardijan Franjevačkog samostana Sv. Ante na Bistriku u Sarajevu. Na pučkim misijama, također, sudjeluje pet bogoslova Franjevačke teologije u Sarajevu.

Fra Slavko je tijekom propovijedi objasnio smisao održavanja pučkih misija i njihovu važnost u vremenu kada Božjem narodu – pritisnutom mnogim nevoljama i iskušenjima – prijeti opasnost da okrene leđa svome Bogu.

U ponedjeljak, 29. listopada, program je započeo jutarnjom svetom misom i molitvom časoslova s okupljenim narodom koju su predvodili franjevački bogoslovi. Nakon svete mise na oltaru je izložen Presveti Oltarski Sakrament i sve do podne vjernici su imali priliku za svetu ispovijed i razgovor sa svećenicima – misionarima u crkvi. Točno u podne svi okupljeni su zajednički molili Anđeoski pozdrav i primili blagoslov s Presvetim.

U jutarnjim satima bogoslovi su imali susret s djecom od prvog do četvrtog razreda i njihovim roditeljima.

Bogu hvala za ove franjevačke pučke misije i što već na početku njihovog održavanja možemo vidjeti plodove, tj. otvorenost naroda da primi Božju riječ i poruku spasenja.