Početna stranica » Wahlberg i Gibson snimaju film o svećeniku

Wahlberg i Gibson snimaju film o svećeniku

112 pregleda

Mark Wahlberg i Mel Gibson glumit će u biografskom filmu o vlč. Stuartu Longu. Wahlberg će glumiti vlč. Longa, dok će Gibson glumiti oca. Film su tek počeli snimati, stoga se još ne zna datum objavljivanja.

Velečasni Stuart Long imao je dug i težak put do svećeništva. Kao mladić bio je ambiciozni boksač s obećavajućom budućnošću. Long je 1985. osvojio prvenstvo u Zlatnim rukavicama u Montani, ali napušta krug nakon borbe zbog koje je završio na operaciji lica.

Long je sa sporta prešao na glumu, preselio se u Hollywood. Iako je doživio određeni uspjeh u reklamama i kao dodatni statist, to nije bila karijera koju je zamišljao. 

Nakon glume prihvatio je poziciju upravitelja u muzeju Norton Simon u Pasadeni u Kaliforniji. Sasvim uobičajeni život prekinula je tragedija. Na povratku kući doživio je prometnu nesreću. Automobil se zabio u njegov motocikl, nakon čega je s velikim tjelesnim ozljedama završio u bolnici. U bolnici doživljava obraćenje, a nakon dolaska kući prepoznaje svoj poziv. U bogosloviju ulazi 2003. godine, a 2007. zaređen je za svećenika.

Još prije svećeničkog ređenja otkrivena mu je rijetka degenerativna mišićna bolest. Bolest je s vremenom napredovala. Sa štaka prelazio je na motorizirana invalidska kolica. Iako mu je tijelo bilo ograničeno zbog bolesti, nije dopustio da mu to stane na njegov put.

Njegov život ostavio je veliki utjecaj na biskupiju u kojoj je djelovao kao i na ljude koji su ga susretali. Stoga je njegova smrt 2016. godine ostavila trag na cijelu biskupiju.

Nakon što je čuo za smrt vlč. Longa, Wahlberg se udružio s redateljem Davidom O. Russellom kako bi realizirali projekt. Uz scenarij Rosalinde Ross, slavni glumac Mel Gibson također se ubrzo uključio. 

Produkcija je tek započela snimanje pa nema puno detalja za podijeliti. S toliko događaja koje je trebalo obraditi prije njegova obraćenja i zvanja, teško je reći u kojoj će mjeri film pokrivati ​​služba vlč Longa. Wahlberg je uvjeravao biskupiju Helene da namjerava iskazati čast pokojnom svećeniku.