Početna stranica » Vatikan: Zastave na pola koplja

Vatikan: Zastave na pola koplja

149 pregleda

Vatikanska država priključila se inicijativi talijanskih gradonačelnika, pa je danas, u utorak 31. ožujka, spustila svoje službene zastave na pola koplja, u znak sjećanja na žrtve pandemije koronavirusa. Podsjećamo, do danas je u svijetu umrlo oko 38 000 ljudi od posljedica zaraze virusom COVID-19.

Glasnogovornik Vatikana Matteo Bruni objasnio je kako je ovo znak blizine Svete Stolice sa žrtvama pandemije u Italiji i cijelom svijetu. Osim toga, ovo je gesta solidarnosti pogođenih obitelji i svih koji se hrabro zalažu i bore za završetak ove pošasti.

Inače, ovu inicijativu predložio je predsjednik Pokrajine Bergamo Gianfranco Gafforelli svim gradonačelnicima u tom području. Pokrajina Bergamo inače je najteže pogođena pokrajina Italije kad je u pitanju broj žrtava koronavirusa. Na to je savez općina Italije prihvatio inicijativu o spuštanju zastava na pola koplja 31. ožujka. Na dan sjećanja njima se pridružila i država Vatikan.

Papa Franjo u ponedjeljak je u privatnu audijenciju primio premijera Italije Giuseppea Contea, a u prošlu subotu gradonačelnicu Rima Virginiju Raggi. Nije poznato je li tada bilo govora o ovoj hvalevrijednoj inicijativi.