Početna stranica » Vaši bogovi i naš Bog

Vaši bogovi i naš Bog

128 pregleda

Pobornici teorije evolucije tvrde da je jedna vrsta čovjekolikih majmuna (Hominida) evoluirala u čovjeka (Homo sapiens = umni, razumni čovjek). Je li tomu tako ili nije, jednostavno mi nije na listi životnih prioriteta. Kao vjernik sam siguran da se ništa nije moglo dogoditi bez Božjega stvarateljskog plana i zahvata.

Međutim, ostaje nejasno u gore spomenutoj teoriji je li proces evolucije završen ili je još dalek put pred čovjekom s obzirom kako se pojedini ljudi ponašaju i što čine? Postoji li mogućnost da se proces počeo vraćati na svoju početnu točku?

Bilo kako bilo, puno je još posla za evoluciju kada je u pitanju čovjek sapiens. Nakon stotina tisuća godina takav bi čovjek do sada barem trebao biti gospodin, što se definira kao uglađen, pristojan i častan. Čovjek čije je ponašanje primjereno i koji poštuje druge ljude. Da to još uvijek nije tako, često nas uvjere neki pojedinci ili grupe koji tu razinu vrate nekoliko ljestvica niže, ponekad čak i na sam početak. U ovu kategoriju svakako spada „kazališni” uradak „Naše nasilje i vaše nasilje”, koje potpisuje hrvatski kazališni redatelj Oliver Frljić. Ovim svojim bunilom on već nekoliko godina žari i pali (= podmeće požare) liberalnom, narcisoidnom i pretilom Europom i u njoj još liberalnijim Sarajevom (!) pa ga je izveo prije dvije godine u okviru Međunarodnoga teatarskog festivala (MESS). Ovim su pojedini sarajevski liberali pokazali da je prihvatljivo „kulturno” vrijeđanje kršćanstva, jedne od dviju dominantnih religija u BiH, bez obzira što dotični uradak sa svojom publikom duboko vrijeđa samu kulturu. Sav taj, blago rečeno, umni nered, kulminira scenom u kojoj Isus silazi s križa i siluje pokrivenu muslimanku. Kada je u pitanju „umjetničko” vrijeđanje kršćana i kršćanstva, Sarajevo se u svom malom vremenskom trenutku odlučilo oprobati u sekularizmu! Mašala!

No, ostavimo u rahatluku sarajevsku čaršiju. Ovaj kazališni uradak je puno više od školskoga primjera kako izgleda kultura kad oboli od šizofrenije. Dio je to smišljene propagande lijevo liberalne totalitarističke ideologije, koja sustavno plasira metapolitikom svoje neomarksističke ideje. A metapolitika je kultura plus politika (J. Vujić). U takvoj simbiozi kultura nepovratno izgubi svoj identitet (cultura = oplemenjivanje, poštovanje) i postane čista ideološka indoktrinacija s ciljem uništavanja kršćanskoga, nacionalnoga, kulturnoga, civilizacijskoga i civiliziranoga identiteta. Zato se dotični redatelj, kao tijekom povijesti svi hrabri proleteri, zavukao u šumu kulture, progresivnosti, liberalizma i umjetnosti koje on i njemu slični smatraju svojim ekskluzivnim vlasništvom. Na taj način mogu raditi što hoće, vrijeđati koga i kako god hoće, jednostavno su sami sebi priskrbili licencu za legalno vrijeđanje i zatiranje, u ovom slučaju, kršćanstva, najmnogobrojnije religije u svijetu. Pištolj im je evoluirao u kulturu, a metaka je kalibra Frljić & Co uvijek bilo otkako je svijeta i vijeka. Istina, nije to veliki i značajni kalibar, ali…

(…)


Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Svjetla riječi.
Ako još uvijek niste naš preplatnik, pretplatiti se možete ovdje ili nas za više informacija kontaktirajte na 033 726 200 i [email protected]