Početna stranica » Uskrsna čestitka

Uskrsna čestitka

147 pregleda

Znam ja, dječice, znam ja dobro da u svijetu imate muku, ali hrabri budite – ja sam pobijedio svijet, poručuje Bog u Ivanovu evanđelju.

„Ne boj se, jer ja sam te otkupio; imenom sam te zazvao: ti si moj! Kad preko vode prelaziš, s tobom sam; ili preko rijeke, neće te preplaviti. Pođeš li kroz vatru, nećeš izgorjeti, plamen te opaliti neće. Jer dragocjen si u mojim očima, vrijedan si i ja te ljubim. Ne boj se, jer ja sam s tobom.“

Svaku ovu pojedinu riječ Bog je preko proroka Izaije izrekao svom narodu kada se našao u teškom vremenu babilonskoga sužanjstva. Na vrhuncu njihove malodušnosti, tuge, depresije i razočaranosti, kad su čak pomišljali ne samo da ih je Bog zaboravio nego da ih je prepustio nemilosrdnoj sudbini, Bog im pun ljubavi prilazi i ovim ih riječima brižljivo grli kao majka tek rođeno dijete. Ne, nisam vas niti ću vas ikada zaboraviti i glavu od vas okrenuti, poručuje im, zato što ste mi dragocjeni i vrijedni, zato što vas ljubim.

I mi se već više od godine dana nalazimo u svojevrsnom Covid sužanjstvu. Čak i ponekad kad na tren pomislimo da bi ipak ubrzo mogao svanuti dan u kojem ćemo bez straha susretati jedni druge, medijski i mnogi drugi samoprozvani Nabukodonozori šablonski nas uvjere kako ćemo još dugo u mraku tumarati i zazirati jedni od drugih. Zato nas je sve ovo, htjeli ili ne htjeli, poprilično umorilo pa smo rezignirano dopustili da se u nama gomilaju malodušnost, tuga, depresija i razočaranost koji nas iznutra razdiru više nego sam virus. Sve se češće osjećamo ostavljenima i prepuštenima na milost i nemilost ovome svijetu.

Znam ja, dječice, znam ja dobro da u svijetu imate muku, ali hrabri budite – ja sam pobijedio svijet, poručuje Bog u Ivanovu evanđelju. Bez obzira na bolnu i poražavajuću spoznaju kako ne možemo kontrolirati ništa od ovoga što se oko nas događa, hrabri budimo i hrabrimo sve ljude oko nas! A istinski hrabri možemo biti tek kad dopustimo da nas potpuno zahvati, oslobodi i razveseli uskrsna spoznaja kako nitko i ništa, pa čak ni sama smrt, nije jače od Boga i kako će On na koncu sve izvesti na dobro.

Ovo nije jedno u nizu mnogih ispraznih ljudskih obećanja, nego ono dolazi izravno od Boga upravo meni i tebi, svim ljudima i cijelom svemiru. Njegova je poruka jasna i nedvosmislena u svim vremenima pa i u ovom našem nesigurnom i dezorijentiranom vremenu: Mir vama, ne bojte se, ja sam s vama!

S tim mislima i željama našim čitateljima katolicima želimo sretan i blagoslovljen Uskrs, a svim ljudima dobre volje želimo obilje mira, zdravlja i veselja! Sve zajedno neka nas prate mir i dobro želi vam ekipa Svjetla riječi: Ana, Anamarija, Emil, Janko, Lidija, Lorko, Nikolina, Pero i Valentina.

_________________

Čestitku pogledajte na našem YouTube kanalu:

https://www.youtube.com/watch?v=xvpuImCu8so