Početna stranica » U japankama kroz vodu do oltara

U japankama kroz vodu do oltara

118 pregleda

Jedno vjenčanje na Filipinima nedavno je održano u crkvi gradića Hagonoy, nedaleko od glavnoga grada Manile. Ne bi to vjenčanje bilo ni po čemu posebno za globalnu javnost, da nije održano u vrijeme kad je crkva bila poplavljena. Snimak vodenoga vjenčanja već je postalo hit na internetu.

Svečani koraci do oltara pred kojim će sklopiti brak za djevojke su uvijek sasvim posebni. No jedna je mlada Filipinka doživjela nešto sasvim neočekivana. U bijeloj je vjenčanici Jobel Delos Angeles kroz blato i po vodi koja je sezala do gležnjeva koračala do oltara pred kojim je čekao njezin odabranik. „Ništa me neće zaustaviti. Čovjek se vjenča samo jednom u životu – zar zbog ovoga da pomjeramo termin?”, rekla je neustrašiva djevojka.

Na internetu je snimak vjenčanja postao hit. Na njemu je prikazano kako 24-godišnja Filipinka uz Pachelbelovu skladbu Kanon bori s poplavom u crkvi. „Moja je vjenčanica sasvim otežala, ali sam pomislila kako su mi ovi koraci kao da koračam crvenim tepihom”, rekla je Jobel. Na videu je prikazano kako je njezin zaručnik imao čak i odgovarajuću obuću: na svom je vjenčanju nosio japanke!

„Nismo htjeli novi datum, jer smo svakako bili pod velikim stresom”, objasnila je mladenka. Stoga su čak iznajmili i brodić kojim su se dovezli do crkve. Jer zbog obilnih padalina auti su bili beskorisni. Bračni par se poznavao već sedam godina i ima dvoje djece, što na Filipinima nije neuobičajena pojava.

Veliko nevrijeme zahvatilo je pokrajinu Luzon na Filipinima, a zbog obilnih padalina evakuirano je približno 20.000 ljudi. Svake godine Filipine pogodi oko 20 uragana i sličnih nevremenskih nepogoda.

Video možete pogledati ovdje: