Početna stranica » U Francuskoj ubijen katolički svećenik

U Francuskoj ubijen katolički svećenik

117 pregleda

U mjestu Vendéeu u Francuskoj pronađeno je tijelo mrtvog svećenika Oliviera Maire, nakon što se jedna osoba predala policiji i priznala zločin, prenosi AFP. Ministar Unutarnjih poslova Gerald Darmanin ovu je vijest priopćio na Twitteru.

„Upućujem podršku svim katolicima naše zemlje nakon dramatičnog ubojstva svećenika u Vendéeu. Tamo sada idem,“ napisao je.

Osumnjičeni je navodno Emmanuel Abayisenga, izbjeglica iz Ruande koji je 2012. godine došao u Francusku. U ponedjeljak ujutro je ušao u policijsku postaju u kojoj je priznao da je ubio šezdesetogodišnjega svećenika. Nakon prijave, policija je otkrila tijelo na mjestu zločina.

Abayisenga je poznat policiji već odranije jer je bio optužen za podmetanje požara u katedrali Svetog Petra i Pavla u Nantesu u srpnju 2020. U katedrali je radio kao čuvar i bio je odgovoran za zaključavanje katedrale na kraju dana.

Nakon što je optužen za „uništavanje i oštećenje vatrom“, Abayisenga je navodno kasnije pušten iz zatvora i prebačen u Saint-Laurent-sur-Sèvre gdje ga je ubijeni otac Oliviera ugostio u svojoj montfortankoj zajednici