Početna stranica » Sveta misa za 30. obljetnicu žrtava Vukovara i Škabrnje

Sveta misa za 30. obljetnicu žrtava Vukovara i Škabrnje

194 pregleda

Prisjećajući se tridesete obljetnice stradanja i simbola hrvatske žrtve u Domovinskom ratu, zastupnici u Europskom parlamentu sudjelovali su u sv. misi koju su predvodili fra Tomo Anđić, fra Ante Vuk Buljan i fra Ivica Radić.

Sv. misi u Bruxellesu su nazočili Sunčana Glavak, Karlo Ressler, Tomislav Sokol, Željana Zovko (EPP), Biljana Borzan, Tonino Picula (S&D), Valter Flego (Renew), Ladislav Ilčić (ECR), veleposlanica i stalna predstavnica Republike Hrvatske pri Europskoj uniji Irena Andrassy, zamjenik šefa misije Stalnog predstavništva Republike Hrvatske pri NATO-u Damir Župan, te ostali kolege zastupnici, asistenti i stažisti.

Vukovar i Škabrnja simboli su hrvatske žrtve u Domovinskom ratu. Prošlo je trideset godina od agresije na Hrvatsku, a sjećanja na one koji su svoje živote dali u obrani samostalne i neovisne Republike Hrvatske i danas su živa. Bila je ovo prigoda da se molitvom oda dužno poštovanje hrvatskim braniteljima i svim žrtvama Vukovara i Škabrnje, navedeno je u priopćenju iz Kluba zastupnika EPP-a.