Početna stranica » Sudionici Generalnog kapitula OFS-a na audijenciji kod pape Franje

Sudionici Generalnog kapitula OFS-a na audijenciji kod pape Franje

137 pregleda

Papa Franjo je, 15. studenoga, na privatnoj audijenciji primio sudionike Generalnog kapitula Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) koji se ovih dana održava u Rimu.

Sv. Oca na samom početku audijencije pozdravio je Tibor Kauser, generalni ministar Reda, pozdravivši ga ne samo u ime prisutnih sudionika Kapitula, nego i cijeloga Reda koji okuplja blizu 200.000 članova širom svijeta.

U svom govoru papa Franjo podsjetio je da poziv svjetovnih franjevaca proizlazi iz sveopćeg poziva na svetost. To uključuje, naglasio je papa, obraćenje srca koje privlači, osvaja i preobražava Onaj koji je, kako kaže sv. Franjo u svojim Pohvalama Bogu „dobro, svako dobro, najveće dobro”. Pozvao je sve prisutne da budu ogledalo Kristovo, baš kao što je sv. Franjo bio.

Govor je zaključio mišlju da su svi pozvani živjeti u bratstvu, osjećajući se dijelom velike franjevačke obitelji, kroz svjetovni život pun bliskosti, suosjećanja i nježnosti. U tom smislu, podsjetio je na Franjinu želju da cijela obitelj ostane ujedinjena, poštujući raznolikost i autonomiju raznih sastavnica, kao i svakoga člana.

Na susretu su, među ostalim sudionicima Kapitula bili i predstavnici OFS-a iz Bosne i Hercegovine. Ovaj susret bio je dodatni poticaj za radost i bratsko zajedništvo, kao i inspiracija za daljnje promišljanje o poslanju, animiranju i vođenju bratstva.

U nastavku Kapitula, središnju temu „Animirati i voditi bratstvo u duhu služenja” predstavio je fra Michael Perry, bivši generalni ministar OFM, a na istu će se sudionici osvrnuti kroz rad u grupama te će zaključci biti uključeni u završni dokument Kapitula, koji će služiti za rad u nacionalnim bratstvima u narednom periodu.