Početna stranica » Serenada pod prozorom bolnice

Serenada pod prozorom bolnice

151 pregleda

Kad su bolnička ograničenja razdvojila stariji par prvi put u 47 godina, suprugovo romantično rješenje pokrenulo je srca širom svijeta.

Iako je pandemija COVID-19 proizvela mnoge tragedije, također je iznjedrila dirljive priče o ljubavi i nježnosti. Stefano Bozzini, 81-godišnji Talijan, nije mogao posjetiti svoju suprugu u bolnici u Castel San Giovanni u mjestu Plaisance (na sjeveru Italije) zbog mjera koje trenutno postoje kako bi se izbjeglo širenje koronavirusa. Iako ni on ni njegova supruga nisu zaraženi, pravila su stroga.

Bozzoni je za talijanski radio RAI rekao: „Za nas je to bila prva razdvojenost u 47 godina braka i svijet se srušio na mene.” Pronašao je poetičan i romantičan način da pokaže ljubav prema svojoj supruzi: svirajući svoju harmoniku ispod njenog prozora, na parkiralištu, zahvaljujući suradnji osoblja.

Uspio je odsvirati neke od omiljenih pjesama svoje drage supruge, sjedeći na stolici i noseći šešir. Bozzonijev nastup naišao je na oduševljen pljesak, a scena je snimljena i objavljena na društvenim mrežama, gdje je izazvala velik pljesak.