Početna stranica » Samo jedan topli obrok dnevno promijenio je njezin život

Samo jedan topli obrok dnevno promijenio je njezin život

115 pregleda

Prije osam godina u svijetu je po prvi put prikazan film Dijete 31 koji je nastao u produkciji nagrađivane kuće Grassroots Films iz New Yorka, a donosi iznimnu priču o organizaciji Marijini obroci i djeci do koje dopire kroz svoj rad. Svakih 30 minuta čak 31 dijete umre od gladi. Osnivač Marijinih obroka Magnus MacFarlane-Barrow odlučio je učiniti sve što je u njegovoj moći da se to promijeni. Potresan dokumentarac govori o velikom projektu, kojim Marijini obroci pomažu milijunima djece u Malaviju, Keniji i Indiji

Zahvaljujući donacijama i nesebičnoj pomoći brojnih volontera nastoji se ublažiti jedan od najvećih problema današnjice – glad. Tijekom snimanja filma prije 9 godina, zaposlenici ove humanitarne organizacije razgovarali su s djevojčicom Letteom koja je govorila o tome kako izgleda njezin život bez roditelja. Nakon tih devet godina snimatelji su se vratili kako bi dokumentirali plodove ovog projekta i razgovarali sa svojom štićenicom.

Lettea je kao mala djevojčica prestala ići u školu jer se morala brinuti o braći i sestrama. Nažalost, nisu imali mnogo za jesti, a nerijetko su bili gladni jer je najstariji član obitelji teško pronalazio posao. „Kad sam gladna, jako me boli trbuh, osjećam kao da ću povratiti”, rekla je Lettea prije 9 godina. Teško je za povjerovati, no njezin je život promijenio samo jedan topli obrok dnevno, u što ćete se i sami uvjeriti ako pogledate ovaj film.

Humanitarna udruga Marijini obroci dio je međunarodnog projekta Mary’s Meals koji u najsiromašnijim zemljama svijeta u školama osigurava svakodnevni topli obrok za djecu. Većini te djece to je ujedno i jedini obrok u danu. Marijini obroci trenutačno hrane više od 1.6 milijuna djece.