Početna stranica » Rođendanski koncert zbora Adoro

Rođendanski koncert zbora Adoro

153 pregleda

Župni zbor Adoro iz Tolise održao je 22. siječnja svoj 8. rođendanski koncert. Uz njih su, kao gosti, nastupili članovi Dječjeg zbora župe Tolisa. Koncert je održan u župnoj crkvi, a zahvaljujući timu Posavina Online koncert se mogao pratiti uživo na platformama Facebook i You Tube.

Hvalospjev ljubavi je bila uvodna pjesma kojom je zbor otvorio koncert. Nakon toga je fra Mario Jurić, gvardijan Franjevačkog samostana u Tolisi, pozdravio slušatelje i gledatelje, kako one u crkvi tako i one koji su koncert pratili putem live prijenosa. Čestitao je zboru njihov osmi rođendan objasnivši kako je on trebao biti proslavljen u listopadu 2020. godine, ali zbog Covid pandemije i nametnutih mjera odgođen je i slavi se upravo večeras. Istaknuvši važnost pjesme, osobito u ova tmurna vremena, zaželio je članovima zbora da pjesma nikada ne napusti njihove živote.

Uslijedile su pjesme: Misao svijeta, Dubine, Vjeruj u ljubav i Ne diraj moju ljubav. Nakon toga zboru Adoro pridružili su se članovi Dječjeg zbora župe Tolisa te su zajednički otpjevali Psalam 23, Hvalospjev i Jednostavno volim te. Publika je njihovu izvedbu nagradila velikim pljeskom.

Adoro je svoj koncert završio pjesmama Vino i gitare, Golgota, Prva ljubav te zove i Naranča.

Marija Nedić, voditeljica i dirigentica zbora Adoro, je zahvalila publici na dolasku i ustrajnom praćenju i podršci. Istaknula je kako je u proteklih osam godina kroz zbor prošlo mnoštvo mladih, a zbor trenutno čini 19 članova te korepetitorica Marija Ilišević. Čestitajući svim članovima, bivšim i sadašnjim, osmi rođendan najavila je deveti koji bi se trebao održati u listopadu 2021. godine.

Predivna glazbena večer završila je zajedničkom izvedbom pjesme Velik si.

Zbor Adoro je nastao prije osam godina tako što je gospođa Marija Nedić, uz podršku tadašnjeg gvardijana fra Marijana Miće Živkovića, okupila grupu mladih željnih pjevanja duhovnih, ali i zabavnih pjesama. Zanimljivost ovog zbora je to što je sastavljen od prosvjetnih djelatnika i njihovih učenika iz srednjih škola. U zboru su od samog početka profesorice informatike, hrvatskog jezika, likovne kulture, fizike, razredne nastave te dva vjeroučitelja. Uz njih su uglavnom učenice srednjih škola koje po završetku školovanja odlaze na studij, a njihovo mjesto popunjavaju druge učenice. Tako je kroz zbor u ovih osam godina prodefiliralo jako puno mladih pjevača.

Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tolisi se može pohvaliti s čak tri zbora: Župni zbor Mirjam, Župni zbor Adoro i Dječji zbor župe Tolisa. Oni redovito prate misna i liturgijska slavlja u župi, ali nastupaju i izvan župe pa i izvan Bosne i Hercegovine.