Početna stranica » Prva pričest u Göppingenu

Prva pričest u Göppingenu

137 pregleda

Nedjelja, 19. svibnja bio posebno radostan dan za Hrvatske katoličke zajednice bl. Jakova Zadranina Göppingen i sv. Leopolda Bogdana Mandića Geislingen. Sakramentu Prve Svete Pričesti u crkvi Krista Kralja u Göppingenu pristupilo je 32 vjeroučenika iz obje Zajednice. To je najveći broj prvopričesnika u nekoj godini u 50-godišnjoj povijesti postojanja Zajednica. Posljednjih godina broj se znakovito povećava (2018. – 28; 2017. – 21; 2016. – 18; 2015. – 17; 2014. – 13; 2013. – 9).    

Svečanu misu je predvodio fra Marko Hrgota u koncelebraciji s vlč. Perom Perićem iz Augsburga i voditeljem Zajednica fra Ivicom Jurišićem. Tijekom mise, prvopričesnici su predmolili molitvu vjernika i prinijeli darove. Također su izrekli više recitacija, a na kraju mise otpjevali nekoliko pjesama. U ime svi roditelja prvopričesnika, majka Marija Ledić pročitala je pismo zahvale, i uručila   darove vjeroučiteljima i voditeljima pjevanja koju su uvježbavali prvopričesnike, te svećenicima.

Uz fra Jurišića koji je vjeroučenike pripremao od početka školske godine, u pripremi za ovaj svečani dan sudjelovali su i fra Marko Hrgota, te vlč. Vilim Koretić iz Aalena. U pouci vjeronauka i pjevanja pomogne su suradnice-volonterke Anamarija Tomić, Tea Klasnić, Marija Perković i Marta Bogdanović.

Marija Belošević