Početna stranica » Proslava sv. Mihaela u Dubrovniku

Proslava sv. Mihaela u Dubrovniku

264 pregleda

Na blagdana sv. Mihaela arkanđela, zaštitnika policajaca, u župnoj crkvi gradskoga naselja Lapad u Dubrovniku održana je u 10 sati sveta misa kojoj su, pored vjerničkoga puka, tradicionalno nazočili djelatnici i policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Zajedno s njima bio je i policijski kapelan fra Ivo Kramar, svećenik franjevačke provincije Bosne Srebrene na službi upravitelja samostana sv. Vlaha u Pridvorju. Osim što je patron policajaca, sv. Mihael zaštitnik je župne zajednice koja se okuplja u Lapadu.

Misno slavlje predvodio je vlč. Odilon Singbo, katolički svećenik i misionar iz Benina. Osim toga, vlč. Singbo je autor meditativne literature i prvi sveučilišni kapelan Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu. On je u svojoj nadahnutoj propovijedi istaknuo sličnost uloge sv. Mihajla i policije koji su zaštitnici te uspostavljaju red da bi ljudi mogli bezbrižno živjeti. „Sveti Mihael je borac koji se bori za dobro i to prije svega duhovno dobro. Svi se mi u životu borimo s nečim na duhovnoj razini, s našim nakanama i dilemama, a u toj borbi možemo računati na sv. Mihajla koji će nam u toj borbi pomoći”, naglasio je propovjednik.

Osim svete mise u 10 sati, istoga je dana u večernjem terminu upriličeno još jedno misno slavlje kojim je u koncelebraciji sa svećenicima gradskoga dekanata predsjedao mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski.