Početna stranica » Proslava mučeništva sv. Ivana Krstitelja

Proslava mučeništva sv. Ivana Krstitelja

121 pregleda

U četvrtak, 29. kolovoza, proslavljen je spomendan mučeništva sv. Ivana Krstitelja. 

Posebno je obilježen u Podmilačju gdje je sveto misno slavlje predslavio apostolski nuncij u BiH msgr. Luiggi Pezzuto u koncelebraciji s definitorom fra Nikicom Vujicom, župnikom fra Filipom Karadžom i mnogobrojnom braćom svećenicima. Biskp Luiggi je u svojoj homiliji istaknuo istinske vrednote iz života sv. Ivana Krstitelja i važnost njegova mučeništva potaknuvši prisutne da po njegovu primjeru nasljeduju i žive evanđelje.

Pod ovom svetom misom obilježena je i pedeseta godišnjica djelovanja Školskih sestara franjevki u župi i svetištu u Podmilačju. Nakon toga je župnik fra Filip zahvalio sestrama na njihovoj ustrajnosti i radu. Potom je biskup Luiggi čestitao župniku na dvadesetpetoj godišnjici misništva te mu uručio prigodne darove.

Nakon mise upriličen je ručak za svećenike, časne sestre i novake nakon čega su novaci zajedno s meštrom posjetili samostan sv. Luke u Jajcu i samostanski muzej. Ovim putem još jednom čestitamo fra Filipu njegovu obljetnicu i zahvaljujemo na pozivu i gostoprimstvu.

Tekst: fra Ilija Nakić
Fotografije: Jozo Marčeta, sjemeništarac