Početna stranica » Proslava blagdana Gospe od Anđela – Guber kod Livna

Proslava blagdana Gospe od Anđela – Guber kod Livna

157 pregleda

U ponedjeljak, 2. kolovoza 2021., u filijalnoj crkvi župe Livno, u Guberu, proslavljen je blagdan i zaštitnik crkve – Gospa od Anđela odnosno Porcijunkula. Na ovaj blagdan franjevci se spominju obraćenja sv. Franje koje se dogodilo 1208. godine u Porcijunkuli podno grada Asiza.

Sveto misno slavlje u 10:30 predvodio je fra Davor Petrović, duhovni asistent Frame Bosne Srebrene, uz koncelebraciju još nekoliko svećenika. U svojoj homiliji fra Davor je naglasio važnost sakramenta ispovijedi, a posebno na današnji blagdan kada se dobiva potpuni oprost ali je i upozorio na grijehe koji su se duboko ukorijenili u našemu narodu, kao na primjer bogopsovka. Svetom ispovijeđu trebamo se boriti protiv takvih grijeha.

Svetoj misi prisustvovali su i framaši Bosne Srebrene, njih četrdesetak, koji su nakon pet dana završili ovogodišnji Franjevački hod kroz livanjski kraj.

Na koncu misnoga slavlja župnik i dekan livanjskog dekanata fra Vinko Sičaja zahvalio je svim vjernicima koji se raduju ovome blagdanu i koji su ispunivši propisane uvjete zaprimili poptuni oprost.