Početna stranica » Posjet provincijala Bosne Srebrene Hrvatskom Caritasu

Posjet provincijala Bosne Srebrene Hrvatskom Caritasu

179 pregleda

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik susreo se s fra Zdravkom Dadićem, provincijalom Franjevačke provincije Bosne Srebrene; fra Vinkom Sičajom, definitorom i ekonomom Provincije te s predsjednikom Humanitarno-karitativne organizacije „Kruh sv. Ante” fra Stipom Karajicom u ponedjeljak 23. siječnja u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu.

Franjevci Bosne Srebrene željeli su upoznati ravnatelja Hrvatskog Caritasa s karitativnom djelatnošću Provincije i pomoći najranjivijim skupinama koje pruža HKO „Kruh sv. Ante” u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini.

Područja karitativnog rada HKO „Kruh sv. Ante” su pučke kuhinje, služba medicinske pomoći, pomoć povratnicima, raseljenim osobama i drugim siromasima, skrb za djecu, stipendiranje studenata, rad s mladima i starijima te terapijski rad kroz rehabilitaciju i resocijalizaciju ovisnika/ca o psihoaktivnim supstancama. U proteklom vremenu HKO „Kruh sv. Ante”, osim svojih redovitih projekata putem kojih pomaže potrebitima u Hrvatskoj, pomagao je i potresom pogođenim obiteljima na Banovini u izgradnji šest kuća, navodi se u izvješću Hrvatskog Caritasa.