Sastojci za smjesu:
- 500 g mljevenoga goveđeg mesa
- 500 g mljevenoga svinjskog mesa
- 3 dl mineralne vode
- 1 žličica soli
- 1 žličica papra
- 1 žličica paprike
- 1 žlica vegete
- 1 dl ulja
- 2 jaja
Sastojci za pohanje i nadjev:
- 5 jaja
- 100 g glatkoga brašna
- 100 g krušnih mrvica
- 100 g majoneze
- 100 g tvrdoga sira
- 150 g šunkarice
- 4 dl ulja za prženje
Priprema smjese :
U zdjeli izmiješamo obje vrste mljevenoga mesa, zatim dodamo začine, jaja, vodu i ulje. Nastavimo s miješanjem sve dok se smjesa ne odvoji od zdjele. Gotovu smjesu stavimo u hladnjak dvadeset minuta. Za pripremu jedne pljeskavice uzimamo 100 g smjese i s malo ulja oblikujemo kuglice, zatim ih sve pažljivo spljoštimo u kružni oblik debljine 1 cm, stavimo ih na papir za pečenje, prekrijemo ih najlon folijom i pritisnemo daskom. Pripremimo nadjev i punimo pljeskavice. Svaki krug povaljamo u brašno, vratimo na papir i lagano namažemo majonezom. Na svaki drugi krug stavimo jednu šnitu sira, na njega šnitu salame, na salamu šnitu sira, te preklopimo s drugim krugom mesa i spojimo rubove, namočimo u jaja, zatim povaljamo u krušne mrvice i pržimo kratko s obje strane u vrućem ulju. Pečene izvadimo na tanjur i stavimo u toplu pećnicu do služenja. Možemo ih poslužiti kao samostalno jelo uz sezonsku salatu.