Početna stranica » Papa, biskup i iznenadni telefonski poziv

Papa, biskup i iznenadni telefonski poziv

78 pregleda

Kad čovjek primi telefonski poziv od Svetoga Oca, to uglavnom bude nešto sasvim neočekivano. To vrijedi i za mnoge biskupe, naročito sve one koji nemaju baš doticaja s Rimom. Ali upravo se to dogodilo prije nekoliko dana, kad je papa Franjo nazvao jednoga biskupa koji je teško obolio od koronavirusa.

Naime, mons. Derio Olivero, koji je tek nedavno navršio 59 godina života, duhovni pastir biskupije Pinerolo u Pijemontu, u subotu je objavio kako ga je dan ranije, u petak, oko 16:40, nazvao Sveti Otac Franjo. Ovaj mu je prenio želje za ozdravljenje i raspitao se o stanju u biskupiji Pinerolo. Inače, sjedište ove biskupije smješteno je 50-ak kilometara jugozapadno od Torina i pripada metropolitanskom području Torina. Biskupija broji oko 60 župa u kojima živi oko 80 000 katolika.

Mons. Olivero već se oko mjesec dana oporavlja u jednoj torinskoj bolnici. Službeno je objavljeno kako je ozdravljenje započelo nakon što mu je načinjena traheotomija, odnosno rez na vratu uz pomoć kojega mu je omogućeno disanje. Već nekoliko dana diše bez respiratora. „Gospodin i Djevica Marija učinili su čudo, zajedno s doktorima i medicinskim sestrama”, izjavio je biskup.  

Na službenoj mrežnoj stranici biskupije Pinerolo u ovom trenutku dodana je dobra vijest za biskupa Olivera. Naime, objavljeno je kako je nalaz iz bolnice pokazao da je mons. Olivero pobijedio opaku bolest, odnosno da je test na koronavirus bio negativan. Pritom se biskup srdačno zahvalio svima  koji su za njega molili.