Ovaj ‘spas u zadnji čas’ možete poslužiti toplog uz kuglu sladoleda od vanilije ili pak ohlađenog posutog šećerom u prahu. U kombinaciji sa sladoledom ili smrznutim šlagom ovaj desert nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a vi se nećete pošteno ni namučiti da ga napravite. Ako više volite malo kiselije, umjesto trešanja, stavite višnje.
Recept
Sastojci:
- 2 šake zrelih trešanja ili višanja
- šalica brašna
- šalica mlijeka
- pola šalice šećera ( količinski po želji ili možete upotrijebiti steviju, agavin sirup i sl.)
- ekstrakt vanilije
- 1 prašak za pecivo
- 125 g maslaca
- sladoled od vanilije
Priprema:
Pjenjačom umutite brašno i šećer u mlijeko. Dodajte im prašak za pecivo i ekstrakt vanilije te sve skupa dobro promiješajte. U protvanu ili kalupu po želji rastopite maslac, a zatim na njega izlijte smjesu pa po njoj pobacajte trešnje ili višnje kojima ste izvadili koštice.
Pecite tako oko 20 minuta na 180 stupnjeva Celzijusa. Čačkalicom provjerite je li kolač pečen, a ako je gotov pustite neka odstoji par minuta, a zatim ga još toplog poslužite uz kuglu sladoleda od vanilije. U slast!