Početna stranica » Odmori se u igri!

Odmori se u igri!

137 pregleda

Ako se ovo ljeto  na prijateljskim i obiteljskim druženjima odlučite zabaviti igrajući neku igru, predlažem vam ih nekoliko. Vjerujem da će vam biti inspiracija da se sjetite nekih svojih od prije poznatih igara koje će vas oraspoložiti, zbližiti i odmoriti. Veselo vam druženje!

Ćorave bake

Potrebno: marama ili neki drugi povez za oči.

Jednom od igrača zavežite oči maramom. Zavrtite ga u krug. I sada igra može početi.

  • Neka igrač s povezom na očima pokuša uhvatiti druge igrače koji će se kretati u blizini, a kada nekoga uhvati, treba ga prepoznati opipavajući mu lice i kosu. 
  • Ako ga ne uspije prepoznati, neka pokuša po glasu. Uhvaćeni postaje sljedeća ćorava baka.

Druga varijanta. Igrači se uhvate u kolo oko igrača s povezom na očima. Kreću se u kolu pjevajući neku poznatu pjesmu. Igrač s povezom na očima vikne Stoj! i svi trebaju stati i zašutjeti. Tada igrač s povezom pokaže prstom na nekoga iz kola, a taj treba ući u krug zajedno s njim. Kada uđe u krug, pokušava ga uhvatiti dok mu drugi ne dopuštaju izići držeći se za ruke. Uhvaćenoga ćorava baka treba prepoznati na isti način kao u prvoj varijanti igre.

Uhvati svoju jabuku

Potrebno: jabuke (za jednu manje od broja igrača). Umjesto jabuka možete uzeti i drugo voće ili predmete kao maramice, kamenčiće… Odredite voditelja igre.

  • U sredinu stavite hrpu jabuka. Igra počinje kada svi igrači …

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Svjetla riječi.
Ako još uvijek niste naš preplatnik, pretplatiti se možete ovdje ili nas za više informacija kontaktirajte na 033 726 200 i pretplata@svjetlorijeci.