Početna stranica » Obnova redovničkih zavjeta desetorice bogoslova

Obnova redovničkih zavjeta desetorice bogoslova

163 pregleda

U ponedjeljak, 20. lipnja, pod konventualnom svetom misom sa molitvom Jutarnje u oratoriju Franjevačke teologije, mnogopoštovani otac fra Zdravko Dadić, provincijal Bosne Srebrene u zajedništvu sa meštrom bogoslova fra Danijelom Nikolićem, gvardijanom fra Milom Babićem te ostalom braćom samostanskog bratstva svetog Pavla na Nedžarićima, predvodio je obred obnove privremenih zavjeta za desetoricu bogoslova.

Uvodeći okupljene u misno slavlje, provincijal je najmlađoj braći posvijestio što to znači zavjetovati se na poslušnost, siromaštvo i čistoću, po uzoru na sv. Franju. „Istinska je hrabrost odvažiti se na ovaj poziv i geslom našeg Reda, potrebno je da narodu kojemu smo poslani širimo mir i dobro”, rekao je fra Zdravko te ih potaknuo da nastave koračati tim putem i ustraju na njemu.

Nakon pročitanog evanđelja uslijedio je sam obred zavjetovanja. Meštar je prozvao kandidate i nakon njihovog odgovora „Evo me!”, zajedno su pročitali tekst formule zavjetovanja pred ocem provincijalom koji je primio njihove zavjete.

Kandidati koji su se zavjetovali na godinu dana: fra Tonči Šarić, fra Matej Juričević, fra Dario Laštro, fra Tomislav Vidović, fra Marinko Filipović, fra Robert Bašić, fra Mladen Dragićević i fra Filip Jakov Šero.

Kandidati za svečane (doživotne) zavjete koje bi trebali položiti na jesen, fra Hrvoje Žabić i fra Danijel Lukić, svoje su zavjete obnovili na četiri mjeseca.