Početna stranica » Obnova mjesnog bratstva OFS-a župe Podmilačje

Obnova mjesnog bratstva OFS-a župe Podmilačje

193 pregleda

U nedjelju, 29. siječnja, pod misom u 11 sati filijalna crkva sv. Franje u Bistrici bila je puna vjernoga puka, a prve klupe popunili su članovi mjesnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda Podmilačje i oni koji će to postati pod ovom svetom misom. Svetu misu predslavio je fra Filip Karadža, župnik i upravitelj svetišta sv. Ive, a koncelebrirali su fra Miro Relota, područni i nacionalni duhovni asistent OFS-a i fra Nikica Vujica, župni vikar i duhovni asistent mjesnog bratstva OFS-a župe Podmilačje. Misno slavlje pjevanjem su uveličali članovi Frame župe Podmilačje.

Pod ovom svetom misom u Franjevački svjetovni red primljeno je 14 braće i sestara. Obred primanja je predvodio područni ministar OFS-a Bosne Srebrene brat Marijan Begić, a u ime Crkve ga je potvrdio i blagoslovio fra Miro Relota. Potom je uslijedio obred obnove zavjeta članova mjesnog bratstva OFS-a, predvođeni mjesnom ministrom Mandom Martinović. Svoj primljenoj i zavjetovanoj braći i sestrama kao spomen na ovaj veliki dan uručen je znak Tau i primjerak Pravila i Generalnih konstitucija Franjevačkog svjetovnog reda.

Osvrćući se na pročitano Evanđelje, u svojoj propovijedi fra Miro je govorio o blaženstvima, posebno se osvrnuvši na četiri blaženstva – blago siromašnima duhom, blago ožalošćenima, blago krotkima i blago mirotvorcima. Fra Miro je u svojoj propovijedi pozvao okupljenu braću i sestre da hrabro slijede Krista, našeg Otkupitelja, da kao On budu ponizni, krotki, dobrostivi, da se zemaljskim dobrima služe ali da teže za nebeskima. „Tako će steći mir u svome srcu i biti sposobni taj mir nositi i darovati drugima”, kazao je fra Miro.

„Na koncu smo se svi okupili oko zajedničkog stola uz zakusku koju su priredili naši vrijedni domaćini. Osobitu zahvalnost iskazujemo mjesnoj ministri Mandi Martinović. Dragoj braći i sestrama koji su primljeni u Franjevački svjetovni red želimo ustrajnost i Božji blagoslov na njihovom putu, a cijelom bratstvu plodonosan rad i radost bratskog zajedništva. Hvala fra Nikici na predanom radu sa svjetovnim franjevcima ove župe, hvala svoj braći svećenicima i časnim sestrama župe Podmilačje na svemu. Hvala dragom Bogu na ovoj velikoj radosti, kako za ovo mjesno bratstvo tako i za cijeli OFS Bosne Srebrene! Neka ovo bratstvo raste i jača i neka njegovi članovi budu primjer pravih nasljedovatelja svetoga Franje!” – kazali su iz OFS-a Bosne Srebrene.