Početna stranica » Nigerijski sjemeništarci oteti tijekom seminara

Nigerijski sjemeništarci oteti tijekom seminara

135 pregleda

Otmičari još uvijek nisu izrekli sve što zahtijevaju kako bi na slobodu pustili nigerijske sjemeništarce.

Nigerijske vlasti od srijede traže četiri sjemeništarca starosti od 18 do 23 godine koji su oteti iz sjemeništa Dobroga pastira u Kaduni tijekom održavanja seminara. Otmičari su se javili obiteljima otetih mladića, ali nisu se izjasnili po pitanju zahtjeva za puštanje na slobodu sjemeništaraca.

Katolička novinska agencija izvijestila je kako su Pio Kanwai (19), Peter Umenukor (23), Stephen Amos (23) i Michael Nnadi (18), zarobljeni nakon što je grupa naoružanih napadača provalila u sjemenište. Osim što su oteli mladiće, grupa je ukrala još prijenosna računala i mobitele.

Počinitelji tek trebaju biti identificirani i još uvijek nisu tražili otkupninu iako je prošlo već tjedan dana od otmice.

Thomas Heine-Geldern, izvršni predsjednik ACN Internationala, izjavio je kako vlada nije uspjela zaštiti svoje građane, ali je i primijetio sličnost između trenutne socijalne klime u Nigeriji i Iraku neposredno prije uspona ISIS-a: „Kršćani bivaju oteti, pljačkani i ubijani jer država ne osigurava adekvatnu zaštitu. To se ne smije ponavljati kršćanima Nigerije i vlada mora djelovati sada prije nego bude prekasno.”

Iako je budućnost ova četiri sjemeništarca još uvijek nepoznata, nadamo se da će na kraju ipak biti oslobođeni kao što je bio slučaj i sa svećenikom koji je krajem prošle godine otet u Nigeriji, ali je pušten u roku od dva dana.