Početna stranica » Na putu 21. dijete

Na putu 21. dijete

192 pregleda

Najveća porodica u Engleskoj prošle godine dobila je 20. dijete, a Su Radford (43) sada čeka 21. dijete iako je dvadeseto dijete, sina Arčija rodila u rujnu prošle godine.

Iako je tada rekla da joj je to posljednja trudnoća, sada očekuje djevojčicu.

Drago mi je da smo priču sa rađanjem završili sa tako lijepim okruglim brojem, izjavila je tada Su.

Bračni par iz grada Morecambe u grofoviji Lancashir u Engleskoj prvi put se sreo kada je Su imala sedam godina. Prvog sina dobili su pije 28 godina kada je Su imala samo 14 godina. Ona i njen četiri godine stariji suprug Noel, inače vlasnici porodične pekare, nisu planirali tako veliku porodicu.

Kada se prije 28 godina rodio Kristofer, naše najstarije dijete, nismo ni sanjali kako ćemo biti blagoslovljeni sa još toliko djece. U našoj kući je uvijek gužva, puno se radi i pomalo je ludo, ali ništa ne bismo mijenjali, rekla je Su.

Nova beba sada će se priključiti porodici u kojoj su već Kristofer (28), Sofi (24), Džek (21), Danijel (19), Luk i Mili (17), Kejti (15), Džejms (14), Eli (12), Ejmi (11), Džoš (10), Maks (9), Tili (7), Oskar (6), Kasper (5), Hejli (3), Fibi (2) i najmlađi Arči (9 mjeseci). Najmlađem su prošle godine braća i sestre dali ime jer roditelji više nisu imali ideja za ime.

Kao najveća engleska porodica, Redfordovi žive zajedno u velikoj kući koja je nekada bila dom za stare i nemoćne. Imaju deset spavaćih soba, nemaju kredite, a svake godine svi zajedno ljetuju, s tim da pažljivo planiraju svoje troškove i unaprijed odvajaju budžet za rođendanske i božićne poklone. Za svaki dječji rođendan odvoje po 100 funti za svako dijete, a za Božić po 250 funti.

Noelu su predlagali da se podvrgne vazektomiji, ali on na to ne pristaje. Su i Noel već su postali djed i baka jer je njihova najstarija kćerka Sofi prošle godine dobila dijete.