Početna stranica » Koliko je velika mala gesta pažnje?

Koliko je velika mala gesta pažnje?

132 pregleda

Jedna obična fotografija na društvenim mrežama pokazuje koliko samo mala gesta pažnje sve može promijeniti.

Povratak u školu obično predstavlja novi doživljaj za većinu djece – i za prilično mali broj roditelja. Zamislite da ste dijete s posebnim potrebama i da vas zvuk školskoga zvona ispunjava anksioznošću i to baš na prvi dan nove školske godine. Upravo je to bio slučaj s osmogodišnjim Connorom Critesom u njegovoj osnovnoj školi u Kansasu.

Međutim, tu se našao njegov školski kolega Christian Moore da mu popravi dan. Ugledavši Connora kako u suzama sjedi na tlu ispred škole, Christian je odmah krenuo prema njemu kako bi ga utješio, pružio mu je ruku i otpratio ga do njegova razreda. Pritom nije znao kako je Connor dječak koji boluje od autizma – on je samo vidio svoga kolegu u nevolji.

Christian je ovim svojim činom u potpunosti promijenio cjelokupno iskustvo povratka u školu za Connora koji je izjavio: „Pronašao me i pružio mi ruku, a ja sam počeo plakati od sreće.” Ovaj je status i njegova mama podijelila na društvenim mrežama objašnjavajući kako su dvojica mladića nakon toga postali nerazdvojni. Saznanje da njezin sin ima kolegu koji ga razumije, veliko je olakšanje i za nju koja se, kako kaže, neprestano brine za njega bojeći se kako će ga u razredu ismijavati jer ne govori ispravno ili zato što ne sjedi mirno, skače gore-dolje i maše rukama. Christianova gesta, ipak, pokazuje da tamo postoje i djeca koja ne gledaju na razlike nego žele imati lijep odnos sa svima i, što je najvažnije, pomoći onima u potrebi.

Fotografija ove dvojice dječaka obišla je svijet naišavši na mnoge pozitivne i ohrabrujuće komentare: „Zahvaljujem Bogu što nas je blagoslovio divnom djecom. Blagoslovi dolaze u mnogim oblicima pa tako i nama Bog omogućuje da postanemo posuda puna ljubavi”, bio je jedan od komentara koji može biti i svojevrsni poticaj na gradnju prijateljskih i čvrstih veza među školarcima na početku još jedne školske godine.