Početna stranica » Iz tiska izišla nova knjiga prof. dr. Snježane Šušnjare

Iz tiska izišla nova knjiga prof. dr. Snježane Šušnjare

531 pregleda

U izdanju Franjevačkog medijskog centra „Svjetlo riječi” iz tiska je izišla knjiga prof. dr. Snježane Šušnjare pod nazivom „Izazovi odgajanja u svijetu izmijenjenih vrijednosti”

Autorica Snježana Šušnjara dugogodišnja je suradnica Franjevačkog medijskog centra Svjetlo riječi te su njeni tekstovi redovno objavljivani i još uvijek se objavljuju kao dio sadržaja iz područja društva u mjesečnoj reviji Svjetlo riječi. Dio ovih tekstova o izazovima odgajanja s kojima se u današnjem svijetu susreću roditelji, prosvjetni radnici i odgajatelji, objedinjuje knjiga „Izazovi odgajanja u svijetu izmijenjenih vrijednosti”.

Prof. dr. Šušnjara je do sada objavila 3 knjige: Razvoj specijalnog školstva u Bosni i Hercegovini od 1958. do 1990. godine (2013.), Pedagoške mrvice (2017.) i Priče o nama (2022.) i sve su imale odličan prijem kod čitalačke publike i to ne samo kod onih koji se stručno bave ovim poljem rada, već i kod svih roditelja, pedagoga i edukatora koji su u njima mogli pronaći profesionalne savjete i promišljanja napisana razumljivo i lako shvatljivo svim zainteresiranima. Knjiga Izazovi odgajanja u svijetu izmijenjenih vrijednosti nastavlja njen uspješan niz knjiga s područja pedagogije utemeljen na dugogodišnjem iskustvu pedagoškog rada s djecom i mladima te na brojnim istraživanjima provedenim tijekom tridesetogodišnjeg profesionalnog rada.

Vrijednost ove knjige ponajviše se očituje u njenom bavljenju aktualnim temama i propitivanju položaja mladih u modernom svijetu izmijenjenom naglim napretkom tehnologije i opterećenim stalnoj izloženosti društvenim mrežama, materijalizmu kao prevladavajućem sistemu vrijednosti, gubljenjem osobnog identiteta i raznim drugim narativima koji štetno utječu na psihički razvoj mladih i njihove osobne slobode. Pišući o ovim temama, prof. dr. Šušnjara se kroz svoje tekstove ne postavlja kao puki teoretičar i promatrač društvene stvarnosti, već nudi i svoja promišljanja o tome kako odgovoriti na postavljene izazove suvremenog svijeta i kako pomoći djeci i mladima da sačuvaju one vrijednosti koje nas moderno doba rapidno tjera da odbacimo: duhovnost, moral, odgovornost i znanje.

„Knjiga opisuje i daje primjere brojnih izazova odgoja  te nas upozorava što i kako možemo učiniti da bismo se svakodnevno nosili  s onime što nas čini ponekad nervoznim, a ponekad zadovoljnim. Ovo je knjiga koja izaziva na borbu s vjetrenjačama novoga vremena koje bi htjelo čovjeka pretvoriti u bezlično biće, biće bez imena i uloge, biće kojim je lako manipulirati.” – iz Predgovora dr. Jasne Per Kožnjak

Knjigu potražite na našoj web knjižari i u knjižarama Svjetla riječi u Livnu i Vitezu te u Sarajevu na adresi Zagrebačka 18. Možete je i naručiti pozivom na broj telefona 033 726 200 ili e-mailom na [email protected].