Početna stranica » Imenovani novi misionari milosrđa

Imenovani novi misionari milosrđa

142 pregleda

Vrhbosanska nadbiskupija dobila je 7. svibnja i službeno dvojicu novih misionara milosrđa. Novoimenovana dvojica svećenika duhovnici su na dvjema bogoslovijama – Franjevačkoj bogosloviji u Neždarićima te na Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu. Novim su misionarima milosrđa vlč. Milenko Krešić, dijecezanski svećenik Vrhbosanske nadbiskupije i fra Miro Relota, franjevac Bosne Srebrene. 

Vijest o tomu objavljena je na mrežnom portalu Medijskoga centra Vrhbosanske nadbiskupije nedjelja.ba. Službene dekrete uručili su im nadbiskup vrhbosanski Vinko kard. Puljić i nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić, u prostorijama rezidencije vrhbosanskoga nadbiskupa na adresi Josipa Stadlera 13 u Sarajevu. 

Dvojici novoimenovanih misionara milosrđa od srca čestitamo na milosti izbora. Podsjećamo, papa Franjo ustanovio je u Jubilejskoj godini milosrđa misionare milosrđa te im podijelio ovlasti odrješivanja grijeha pridržanih isključivo Svetoj Stolici. Ranije je misionarom milosrđa za Vrhbosansku nadbiskupiju imenovan i fra Josip Ikić iz Visokoga, dok je drugi misionar milosrđa, njegov subrat u redovništvu fra Slavko Topić, preminuo 27. srpnja 2019. godine. Osim trojice svećenika u Vrhbosanskoj nadbiskupiji, misionari milosrđa još su fra Ivan Landeka ml. i fra Milan Lončar iz Mostarsko-Duvanjske biskupije, odnosno Hercegovačke franjevačke provincije. U Hrvatskoj su tada bili imenovani fra Ante Vučković, fra Bože Vuleta i vlč. Renato Belčić.