210
Zasučite rukave i pravac u kuhinju. Danas je pravo vrijeme da se okušate u pripravi goveđeg odreska s voćem. Uslast!
Sastojci:
- 80 dag junetine od buta
- 150 g ribanih jabuka
- 300 g banana
- 200 g ananasa
- 100 g majoneze
- 1 limun
- 200 g margarina
- 2 dl bijelog vina
- 1 žličica soli
- 1 žlica šećera
- 1 žlica vegete
Priprema:
Izrežemo tanke odreske i batom za meso istučemo s obje strane, tanko namažemo jednu stranu majonezom, pospemo ribanim jabukama i šećerom te polijemo sokom limuna. Na to stavimo očišćenu bananu dužine odreska, izrežemo je na jedan centimetar, zatim uvijemo u roladu i pričvrstimo čačkalicama. Popečemo ih kratko na maslacu, zatim složimo u vatrostalnu zdjelu, začinimo ih solju i vegetom te polijemo bijelim vinom. Pripremljene odreske stavimo u pećnicu peći na 200 °C oko 20 minuta. Gotove odreske očistimo od čačkalica, zatim stavimo izrezan ananas na odreske i vratimo u pećnicu sve do služenja.