Početna stranica » Fritata s povrćem i sirom

Fritata s povrćem i sirom

1 min

Donosimo vam recept za ukusnu fritatu, koja je izvrsna za početak dana. 

Sastojci za fritatu s povrćem za 6 do 8 osoba: 

450 miješanog zelenog povrća po želji (špinat, kelj, blitva, paprike)
2 žlice maslinova ulja 
150 grama sira mozzarella narezana na kocke 
110 grama feta sira 
100 grama mladog luka 
12 jaja
sol i papar po želji

Priprema: 
1. Zagrijte pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva. 

2. Premažite jednom žlicom maslinova ulja vatrostalnu posudu u kojoj ćete peći fritatu. 

3. U velikoj tavi te na niskoj temperaturi zagrijte drugu žlicu maslinova ulja. Dodajte zeleno povrće i okrećite ga u tavi jednu do dvije minute dok ne povene. 

4. Prebacite zeleno povrće u vatrostalnu posudu. 

5. Narežite mozzarellu na kockice, fetu smrvite i narežite mladi luk. Ako pri ruci nemate mladi luk upotrijebiti možete i obični žuti luk. Sir i luk posipajte preko zelenog povrća. 

6. Razbijte jaja pa ih nježno miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Prelijte smjesu od jaja preko zelenog povrća, sira i luka. 

7. Posolite i popaprite po želji. Imajte na umu da je sir slan i da ne morate pretjerivati s dodavanjem tog začina. 

8. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 40 do 45 minuta. Poslužite sa žlicom kiselog vrhnja.

Dobar tek!