Početna stranica » Fra Alard Krzysztof Maliszewski izabran za predsjednika Unije Manje braće Europe

Fra Alard Krzysztof Maliszewski izabran za predsjednika Unije Manje braće Europe

141 pregleda

Fra Alard Krzysztof Maliszewski, provincijal iz Poljske, novi je predsjednik UFME (Unio Fratrum Minorum Europae – Unija Manje braće Europe). On će na ovom mjestu naslijediti fra Miljenka Šteku, a novi dopredsjednik UFME je provincijal fra Mario Chiarello iz Italije. Članove stalnoga Vijeća UFME izabrat će pojedine europske konferencije na svojim zasjedanjima.

U Međugorju se od 27. veljače do 3. ožujka 2023. godine održava XV. generalna skupština UFME. Cjelokupni program odvija se na tri službena jezika: talijanskom, španjolskom i engleskom, a tema ove generalne skupštine je „Budućnost UFME – od kud smo krenuli, gdje smo danas, što želimo biti”.

Uz pedesetak provincijala i kustosa iz Europe, na ovome zasjedanju sudjeluje i general Reda Manje braće fra Massimo Fusarelli te čitava Uprava Franjevačkoga Reda.

Sudionici su jučer, 2. ožujka posjetili Majčino selo u Međugorju, a obići će i druge znamenitosti u Hercegovini. Generalna skupština završava danas, 3. ožujka prijepodnevnim zasjedanjem i svetom misom koju će predvoditi novi predsjednik Unije Manje braće Europe fra Alard Krzysztof Maliszewski.