Početna stranica » Duhovna obnova u Hrvatskoj katoličkoj misiji Moers

Duhovna obnova u Hrvatskoj katoličkoj misiji Moers

219 pregleda

U Hrvatskoj katoličkoj misiji Moers, u periodu od 10. do 12. ožujka 2023., organizirana je korizmena duhovna obnova koju je predvodio fra Damir Pavić, tajnik Franjevačke provincije Bosne Srebrene.

Duhovna obnova započela je u petak 10. ožujka u crkvi sv. Martina u Repelenu molitvom svete krunice u 18:45 sati. Za vrijeme molitve krunice vjernici su imali mogućnost za sakrament svete ispovijedi. U 19:30 sati uslijedila je sveta misa. Prije svete mise dobrodošlicu predvoditelju duhovne obnove izrazio je fra Josip Filipović, voditelj misije. Nakon svete mise uslijedio je nagovor o križu te čašćenje križa Gospodinova. Na koncu su svi nazočni vjernici imali mogućnost primiti pojedinačni blagoslov po rukama svećenika.

Program drugoga dana 11. ožujka započeo je u istoj crkvi u 17 sati. Vjernici su najprije imali mogućnost za svetu ispovijed. U 17:30 molila se sveta krunica, a u 18 sati slavljena je sveta misa. Nakon misnog slavlja uslijedilo je klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu te pojedinačna molitva.

U nedjelju, trećega dana duhovne obnove, predvoditelj duhovne obnove slavio je tri svete mise: u Dinslakenu u 11 sati, u Repelenu u 13 sati te u Bocholtu u 16 sati.