Početna stranica » Dobrodošao kući!

Dobrodošao kući!

104 pregleda

U posljednjih 20 godina apostolat Catholics Come Home (hrv. Katolici se vraćaju kući) odgovara na poziv sv. Ivana Pavla II. na „novu evangelizaciju“, stvarajući inspirativne televizijske reklame koji pozivaju neaktivne katolike da se vrate kući. U članku National Catholic Register opisano je: „Nakon više godina profesionalnoga medijskog iskustva u stvaranju reklama, utemeljitelj centra Catholic Come Home Tom Peterson molio je riječima – Bože, kako želiš upotrijebiti moj život? Uvjeren je kako ga je Bog pripremio da evangelizira ljude, ali ne ljude koji sjede u klupama. Stoga je razvio medijski program biskupije Phoenix u Arizoni. Time je potaknuo oko 92.000 ljudi da pristupe ili se vrate svojoj kući – Katoličkoj Crkvi.”

Osobitost Petersenova medijskog programa bila je kvaliteta, ali i sposobnost da Katoličku Crkvu prikaže u pozitivnomu svjetlu. Na službenoj stranici Catholics Come Home stoji tako: „Nadahnuti pozivom na novu evangelizaciju naših papa i razmatrajući evanđelje, mi u centru Catholics Come Home dolazimo do neaktivnih katolika koristeći se nadahnutim televizijskim reklamama i interaktivnom internetskom stranicom. Bez pritisaka ili obveze, stranica catholicscomehome.org nudi priliku da čovjek nauči istine o katoličkoj vjeri u ozračju ljubavi, bez predrasuda. Nudimo raznolik sadržaj koji otpalim katolicima i nekatolicima pomaže da nauči više o povratku u Katoličku Crkvu.”

Rezultati Petersonovih napora govore za sebe:

Mons. Robert Carlson, nadbiskup St. Louisa istaknuo je: „Blagoslovljeni smo s oko 37.000 duša koje su se vratile vjeri. Postotak vjernika koji idu na misu uvećan je za 8,3 % u 2011. godini.” Biskup u Colorado Springsu mons. Michael Sheridan slično je potvrdio da je televizijska promidžba imala izrazit utjecaj na stotine tisuća gledatelja na području njegove i okolnih biskupija. A mons. Jaime Soto, biskup Sacramenta, otkrio je kako je u njegovoj biskupiji zabilježen porast broja vjernika za 16 %, što predstavlja oko 20.000 duša koje su se vratile Crkvi.

Televizijske reklame centra Catholics Come Home jednostavne su i prikazuju radost i ljepotu katoličke vjere. Ostale „reklame“ mogu se pronaći na njihovoj službenoj internetskoj stranici, a među je veliko mnoštvo doista nadahnutih, s vrlo osobnim svjedočanstvima vjere. Apostolat podržava i ogranak za mlade koji donosi poseban sadržaj upravo za mladež.

Franjevački medijski centar Svjetlo riječi objavio je jedan od videa Catholics Come Home s hrvatskim prijevodom. Pogledajte i podijelite video: