Početna stranica » Dječakovo pismo Isusu napisano prije 82 godine

Dječakovo pismo Isusu napisano prije 82 godine

208 pregleda

Pismo koje je prije nešto više od 80 godina napisao dječak iz jednog francuskog grada dotaknulo je mnoga srca.

Pismo malenoga dječaka Isusu napisano prije 82 godine, na početku Drugog svjetskog rata pronađeno je nedavno na dnu jedne ladice u starom namještaju. Napisano je 17. prosinca 1939. godine. Maleni Pierre iz grada Mazameta u Tarnu napisao je:

„Dragi mali Isuse, da me pripremiš za prvu svetu pričest, ove godine te ne molim da mi doneseš igračke. Ove godine želim to žrtvovati kako bih ti se zahvalio i zamolio da paziš na tatu, da se rat brzo završi kako ne bi morao otići daleko, gdje se vode borbe.”

Nakon 82 godine pismo je u starom noćnom ormariću pronašla jedna obitelj. Dirnuta dječijom vjerom odlučila je potražiti njegova autora. Laura, kćerka novih vlasnika kuće putem društvenih mreža obratila se javnosti kako bi našla Pierra i predala mu njegovo pismo upućeno Isusu. Napisala je:

„Pronašli smo malo blago skriveno u starom komadu namještaja u kući. ”Htjeli bismo pronaći vlasnika ili člana njegove obitelji koji bi mu dao ovu dirljivu bilješku.”

Dječakovo pismo Isusu

Kako navodi članak na francuskoj katoličkoj web stranici „Famille Chrettiene”, Laura je imalo malo informacija koji bi joj pomogli pronaći autora. Sve što je znala bilo je datum i mjesto pisma, kao i ime dječaka koji ga je napisao, Pierra i njegova brata Josepha kojega spominje u pismu.

Prije nego što su se obratili javnosti putem društvenih mreža pitali su prijašnje vlasnike kuće za porijeklo staroga namještaja. Također su tražili informacije od biskupije i gradske škole ali bez uspjeha.

Tada je Laura svoju potragu pokrenula i na Facebooku. Njena objava bila je podijeljena više od 7 000 puta. Nekoliko dana kasnije stupila je u kontakt s Pierrovom kćeri. Laura je tada saznala da je Pierre imao sedam godina kada je napisao pismo. Još uvijek živi u Mazametu ali se vrlo malo sjeća toga dalekog vremena. Pored toga, obitelj je pronašla još neke dokaze za njegovo autorstvo i zapise koji svjedoče o njegovoj prvoj pričesti i krizmi.

Upečatljiva je osjetljivost duše s kojom su djeca nekada pripremana za prvu svetu pričest. Svjedoči to dio iz Pierrova pisma: „Isuse čekam te! Blagoslovi sve one koje volim!”