Početna stranica » Dan Franjevačke teologije u Sarajevu

Dan Franjevačke teologije u Sarajevu

182 pregleda

U ponedjeljak, 8. studenoga, kada Crkva slavi spomendan Bl. Ivana Dunsa Škota, posebno je svečano bilo na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu, koja je proslavila svoj dan.

Program je započeo svečanim euharistijskim slavljem u oratoriju Sv. Pavla u Nedžarićima, koje je predvodio i prigodnu propovijed uputio fra Bože Vuleta, generalni vizitator provincije Bosne Srebrene.

U koncelebraciji su, uz profesore Franjevačke teologije, predstavnika Hercegovačke franjevačke provincije, predstavnike KBF-a u Sarajevu i Splitu, te predstavnike drugih ustanova, bili mons. Amaury Medina Blanco, otpravnik poslova Apostolske nuncijature u Bosni i Hercegovini, fra Jozo Marinčić, provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene i dr. fra Danimir Pezer, dekan Franjevačke teologije.

Nakon euharistijskog slavlja u oratoriju je upriličena svečana akademija na kojoj su pozdravne govore i čestitke, uz dekana Pezera, uputili predstavnici KBF-a u Sarajevu, Splitu i Đakovu.

„Lectio brevis”, kratki nagovor okupljenima na temu „Mlako kršćanstvo. Interpretacija i aktualnost. Pisma Crkvi u laodiceji.” (Otk 3,14-22) uputio je dr. fra Stipo Kljajić.

Središnji dio akademije obilježen je promocijom 12 novih magistara teologije, a potom i dodjelom nagrada najuspješnijim studentima kroz proteklu akademsku godinu.

Kroz svijet poezije okupljene je provela glumica Gordana Boban, a u glazbenom dijelu nastupili su zborovi „Magnificat” i „Fra Nenad Dujić” pod ravnanjem maestra mr. fra Emanuela Josića. Nakon akademije, program je završen svečanim ručkom.