Sastojci za tijesto:
- 250 g glatkog brašna
- 100 g margarina
- 2 jaja
- 1 dl vode
- 1 g soli
Sastojci za nadjev:
- 200 g mladog sira
- 200 g palačinki
- 100 g crvene svježe paprike
- 2 dl vrhnja za kuhanje
- 2 jaja
- 2 g soli
Priprema:
Zamijesimo tijesto, zamotamo ga u najlonsku foliju i ostavimo u hladnjak 30 minuta. Ispečemo palačinke po vlastitom receptu, izrežemo ih na kocke, zatim pripremimo nadjev. Izmiješamo sir s vrhnjem za kuhanje, paprike očistimo te izrežemo na sitne kockice i posolimo, dodamo jaja, palačinke i sve zajedno lagano izmiješamo. Potom smjesu ostavimo u hladnjak dok se košara ne ispeče.
Tijesto za košaru razvaljamo na 2 cm, zatim pažljivo prenesemo u kalup za torte obložen papirom za pečenje te ga napunimo pripremljenim nadjevom. Stavimo u pećnicu na 200 ⁰C, oko 30 minuta. Pečenu košaru izvadimo iz kalupa i poslužimo vruće.
Ovaj recept možemo pripremati za toplo predjelo i za hladno kao što je na slici.