Početna stranica » Uskrsna priredba na Franjevačkoj teologiji

Uskrsna priredba na Franjevačkoj teologiji

149 pregleda

U nedjelju, 14. travnja 2019. godine na Franjevačkoj teologiji na Nedžarićima u Sarajevu održana je tradicionalna uskrsna priredba.

Program je otvorio zbor „Fra Nenad Dujić” pjesmama Klanjamo ti se Kriste i O filii et filiae pod ravnanjem dirigenta fra Emanuela Josića.

Pozdrav i čestitke uputio je fra Nikola Livaja, a potom je Studentski teatar Franjevačke teologije u Sarajevu izveo dramski komad Suđenje Isusu prema knjizi Processo a Gesu Diega Fabbrija. Tekst je prilagodila Nada Đurevska dok je izvedba bila u režiji Anele Križanac. Događajima kojih se prisjećamo u najvažnijem vremenu liturgijske godine – muci, smrti i uskrsnuću – prethodilo je suđenje koje se smatra najsramotnijim u povijesti ljudskoga roda. Zahvaljujući evanđeoskim izvješćima, ali i činjenici da se radilo o procesu koji obiluje zakonskim nepravilnostima, o malo kojem sudskom slučaju se iz drevne povijesti zna toliko puno kao o Kristovom. Stoga je ova priredba bila prilika da si podsvijestimo kako nam promicanje pravednosti i širenja dobra nije ništa manja zadaća od izbjegavanja lažnih optužbi i neutemeljenoga suđenja drugima.

Večer je završila zajedničkom pjesmom Kraljice neba u izvedbi Tamburaškoga orkestra Franjevačke teologije nakon čega je uslijedila zakuska i druženje u samostanskoj blagovaonici.