Početna stranica » Tinejdžerica osmislila besplatnu globalnu uslugu podučavanja

Tinejdžerica osmislila besplatnu globalnu uslugu podučavanja

136 pregleda

„Jednom kad je sve propalo, željela sam biti sigurna da koristim svoje vrijeme najbolje što mogu.”

Sophia Scott planirala je svoje ljeto provesti kao pripravnica kod doktora na UCLA klinici za potres mozga, kao i godinu prije. Zbog koronavirusa, maturantica srednje škole Marymount morala je svoje planove staviti na čekanje.

„Jednom kad je sve propalo, željela sam biti sigurna da koristim svoje vrijeme najbolje što mogu.”, objasnila je.

Umjesto da je ljeto iskoristila fokusirajući se na sebe, 17-godišnjakinja iz Los Angelesa počela je pokušavati pomoći drugima. Prepoznavši da je učenje na daljinu za mnoge bilo nezgodno, Scott je odlučila iskoristiti svoje akademske vještine dane od Boga kako bi učinila nešto za druge.

Za nekoliko tjedana osnovala je i pokrenula Quaranteens , besplatnu uslugu podučavanja koja je okupila druge istomišljenike kako bi pomogla onima koji trebaju akademski poticaj iz različitih predmeta.

Sophia nije sjedila i čekala da učenici u poteškoćama potraže pomoć. Postavila je web stranicu i aktivno nudila svoje usluge dobrotvornim organizacijama usmjerenim na obrazovanje, cijeneći što se mnogi učenici bore s učenjem na daljinu.

„Mnogi učenici s kojima sam radila ponašali su se kao da im je školska godina u biti prekinuta prošlog ožujka, što bi apsolutno imalo negativan utjecaj na godinu koja je pred nama. Stoga smo puno truda uložili u sustizanje aktualnog gradiva.”, podijelila je nova učiteljica.

Snaga koja je Sophiu pokrenula u ovoj karitativnoj akciji potječe od njenog katoličkog obrazovanja. „Moja je srednja škola dio globalne mreže škola pod nazivom Presveto Srce Marijino, a njihov moto je„ svi mogu imati život i imati ga u potpunosti “. Pa Sophia želi da svi njezini učenici imaju istu priliku voditi puni život.

Kao što na njezinoj web stranici stoji: „Osnovala sam Quaranteens kako bih pružila besplatne akademske resurse za pomoć učenicima iz svih sredina, posebno onima koji se muče zbog zatvaranja škola zbog koronavirusa.”

Iako su se djeca vratila u školu Sophia nije završila svoj projekt. Umjesto toga, iskustvo je potaknulo nju i njezin tim koji sada broji 16 nastavnika da nastave nuditi svoju pomoć.

„Ono što me najviše raduje je nada da ovo malo što sada radim, poput pomaganja djetetu da postane vještije u čitanju, moglo imati tako širok utjecaj na njegovo obrazovanje u budućnosti.”

Iako je koronavirus nanio toliko štete u životima ljudi, prekrasno je vidjeti kako su ljudi poput Sophie pronašli načine kako pomoći drugima u nevolji. Naravno, nije svakom djetetu njihovo tinejdžersko doba tako lako – ne odustajte, još uvijek ima dovoljno vremena da zasjaju.