Početna stranica » Svećenik koji spašava djecu s filipinskih odlagališta

Svećenik koji spašava djecu s filipinskih odlagališta

131 pregleda

Pomaže im uvidjeti vlastito dostojanstvo kao djece Božje i steći nove, bolje životne uvjete.

Otac Mathieu Dauchez je Francuz, ali djeluje u Manili, na Filipinima, kao voditelj zaklade ANAK-TNK posvećene djeci u potrebi u jednom od najsiromašnijih područja glavnoga grada ove države.

Fondacija se brine o djeci koja žive napuštena na ulici i o djevojčicama koje su prisiljene na prostituciju. Svećenik i volonteri ih pronalaze na odlagalištima gdje su u potrazi za hranom. Nije rijedak slučaj da takva djeca, ako im se prethodno ne pomogne, na kraju postanu žrtve droge i kriminala.

Zaklada ANAK-TNK pomaže im postati svjesnima osobnoga dostojanstva kao djece Božje koja mogu dobiti nove i bolje životne izglede. Temelj projekta zaklade jest život u molitvi, dok naziv zaklade znači „sin” (anak) i „most za djetinjstvo” (tnk je kratica za „tulay ng kabataa” na tagaloškom jeziku koji je najzastupljeniji na Filipinima).

Djelo oca Mathieua istaknuto je ne samo posjetom pape Franje, nego i tvitom iz 2018. godine koji je objavio otac Patxi Bronchalo iz španjolske biskupije Getafe napisavši: „Ovakvo nešto nikada se ne pojavljuje u tisku. Impresivan je rad ovoga svećenika koji brine o djeci na odlagalištima Manile. Molim vas podijelite ovu objavu kako bi ga i drugi upoznali, te pomogli ovoj djeci kojoj je pomoć prijeko potrebna. Hvala Vam!”